Goedkope Zonnepanelen Door Einde Importheffing

De Europese Commissie heeft laten weten dat de importheffingen op zonnepanelen uit China niet worden verlengd. Daarmee komt er vanaf dinsdag 4 september, na vijf jaar, een einde aan de heffingen op Chinese zonnepanelen die in de EU worden ingevoerd. Aangezien China een overschot heeft aan zonnepanelen worden de panelen in België een stuk goedkoper.

Waarom eindigt de importheffing?

Maandagavond 3 september 2018 om 00:00 uur liep de importheffingen op Chinese zonnepanelen af. De Europese Commissie is van mening dat het in het EU-belang is de maatregelen niet te verlengen. De Commissie zegt dat het hierbij de belangen gebruikers, producenten en importeurs heeft meegewogen. Ook is de beslissing mede genomen op basis van de duurzaamheidsagenda van de EU. Voor de landbouw die CO2 moet reduceren, is dit goed nieuws, want met het afschaffen van de heffing worden zonnepanelen goedkoper. Maar ook voor huishoudens heeft dit grote voordelen, zonder importheffing wordt de investering in zonnepanelen namelijk veel eerder terugverdiend.

Prijsdaling is al merkbaar

Eerder dit jaar werd al de voorspelling gedaan door onderzoekers van Bloomberg New Energy Finance dat de prijs van zonnepanelen dit jaar met 35 procent zou dalen. Oorzaak is de beslissing van China om in eigen land de vergoeding voor het leveren van zonne-energie aan het elektriciteitsnet af te bouwen. Daarnaast versobert het land de subsidie voor plaatsing van zonnepanelen. Gevolg: een wereldwijd productieoverschot en dus een prijsdaling die al merkbaar is. Zonne-energie is hierdoor de goedkoopste manier om energie op te wekken. Goedkoper dan wind, biomassa, olie of kolen.

Importafschaffing onverwacht

Doordat nu ook de heffing is afgeschaft, zijn zonnepanelen op de Europese markt nu nog goedkoper. De heffing kon oplopen tot wel 42 procent. Veel Chinese zonne-energieproducten zijn net als veel Europese producten van hoge kwaliteit. Wij raden echter wel de bekende Chinese merken aan, om de kwaliteit te kunnen garanderen.

Vorig jaar september 2017 besloot de Europese Commissie al om de minimumimportprijs op Chinese zonnepanelen te verlagen. De prijzen gingen destijds naar respectievelijk 37 en 42 eurocent per wattpiek. Door de prijsdaling bevinden deze zich nu op 32 en 36 eurocent per wattpiek.

Zijn zonnepanelen goedkoper geworden voor de consument?

Zonnepanelen zijn vanaf nu ook veel goedkoper voor de consument. Om de goedkoopste en beste zonnepanelen installatie te kiezen, raden wij u aan verschillende offertes te vergelijken. Het vergelijken van offertes kan gemakkelijk en snel via onze offerte check voor installateurs in uw omgeving.

Kom ik in aanmerking voor zonnepanelen?

Binnen 30 seconden weet u het!
Vul uw woonsituatie in.
Ontvang het overzicht met de voor uw verwachte besparing helemaal GRATIS.
Start NU de Gratis test→

Wat is de terugverdientijd voor zonnepanelen?

Bereken uw persoonlijk rendement wanneer u overstapt op zonnepanelen via onze vragenlijst.

De opbrengst uit zonnepanelen is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals de hellingsgraad, hoeveel schaduw/zon en het aantal panelen. Voor een goed rendement helpt ook een voordelige aanschafprijs mee.

Via onze vragenlijst krijgt u direct een overzicht wat zonnepanelen u kunnen opleveren.
bereken uw terugverdientijd
Bereken uw terugverdientijd →

Vind de beste zonnepanelen installateur in uw regio

Vul onze korte vragenlijst in en ontdek welke zonnepanelen installateurs het beste zijn voor uw situatie.

We vergelijken 140 verschillende installateurs en selecteren voor u de beste 4 opties in uw regio.

100% Gratis en Vrijblijvend

Kom ik in aanmerking voor zonnepanelen?
Binnen 30 seconden weet u het!
Vul uw woonsituatie in.
Ontvang het overzicht met de voor uw verwachte besparing helemaal GRATIS.
Start NU de Gratis test→