Zonnepanelen Kopen

Overweegt u zonnepanelen te kopen? Bereken hier uw kost. Op deze pagina leest u alle informatie die u nodig heeft voor het kopen van zonnepanelen. Met zonnepanelen kunt u tot wel honderden euro’s besparen op uw energierekening. Tegelijkertijd draagt u bij aan een beter milieu.

Prijs Zonnepanelen

Voordat u zonnepanelen aanschaft wilt u goed geïnformeerd worden. Naast de opbrengst van zonnepanelen in kWh is ook de prijs van een zonnepaneel erg belangrijk. De prijs van een zonnepanelen installatie is mede afhankelijk van de hoeveelheid stroom uw huishouden verbruikt. Hoe meer zonnepanelen u nodig heeft hoe goedkoper de gemiddelde kosten per kWh opgewekte stroom. In onderstaande tabel ziet u een overzicht van het stroomverbruik van een gemiddeld huishouden, het aantal zonnepanelen dat nodig is om aan het energie verbruik te voldoen, de gemiddelde kosten en besparing per jaar.

Aantal personen huishouden kWh Verbruik per jaar Aantal Wp om aan het verbruik te voldoen Aantal panelen (per panel 275 Wp) Gemiddelde prijs Verwachte opbrengst per jaar (€)
1 2.500 3.000 12 € 6.100 € 625
2 3.000 3.500 14 € 7.400 € 750
3 3.500 4.100 16 € 8.800 € 875
4 4.000 4.700 18 € 9.500 € 1000
5 4.500 5.300 21 €10.900 € 1.125
6 5.000 5.900 23 € 11.800 € 1.250

Stel uw huishouden bestaat uit 3 personen. Dan zult u ongeveer 3.500 kWh aan stroom verbruiken. Om aan deze vraag te voldoen heeft u 16 zonnepanelen nodig. Die totaal meer dan 41kWh aan stroom zullen opwekken. Omdat zonnepanelen in de praktijk iets minder opleveren dan onder de ideale omstandigheden tijdens het testen, raden wij u aan een iets grotere installatie te nemen dan u daadwerkelijk verbruikt. De verwachte besparing per jaar zal dan rond €900,- bedragen. Hierbij is geen rekening gehouden met de stijgende energieprijs. De daadwerkelijke besparing kan daardoor nog hoger uitvallen.

Bespaar tot wel 40% op de aanschaf

Hoe vindt u de beste zonnepanelen installatie voor de beste prijs? De kosten voor zonnepanelen installaties kunnen sterk uiteenlopen. Een gemiddelde zonnepanelen installatie gaat wel 25 jaar mee. Als u de installatie na bijvoorbeeld 7 jaar al hebt terugverdiend, dan heeft u voor 18 jaar pure winst.

Om de beste offerte op maat te vinden hebben wij een simpele online offerte vergelijker gemaakt.De vergelijker is gratis en volledig vrijblijvend. Binnen 30 seconden ziet u de verwachte kosten en hoeveel u kunt besparen. Indien u meer persoonlijke informatie wil over uw installatie mogelijkheden nemen wij geheel vrijblijvend contact met u op. De offertes zijn van erkende zonnepanelen specialisten bij u in de buurt. Door offertes te vergelijk kunt u tot wel 40% op het aankoopbedrag besparen.

Soorten Zonnepanelen en de Verschillen

Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren sterk verbeterd en goedkoper geworden. Momenteel zijn er 3 soorten zonnepanelen die het meest worden gebruikt.

 1. Polykristallijn zonnepanelen
 2. Monokristallijn zonnepanelen
 3. Amorf (dunne film) zonnepanelen
Polykristallijn en monokristallijn
Fig.1 - Polykristallijn en Monokristallijn

Monokristallijn en polykristallijn zonnepanelen lijken erg op elkaar. Het productieproces is net iets anders wat metname aan het uiterlijk is terug te zien. Monokristallijn zonnepanelen hebben een zwarte kleur. Polykristallijn zonnepanelen hebben een meer paars/blauwe kleur. Het rendement van een Monokristallijn paneel ligt hoger. Als derde hebben we de Amorf (dunne film) zonnepanelen. De gemiddelde aanschafprijs van Amorf panelen is het laagst, dit geldt helaas ook voor het renedement van de panelen. Een groot voordeel is de buigzaamheid van de panelen wat ze geschikt maakt voor hobbelige oppervlakte. Amorf zonnepanelen worden van een ander materiaal gemaakt dan Monokristallijn en Polykristallijn zonnepanelen. Meer informatie over de werking van een zonnepanelen installatie kunt u hier vinden.

Soort paneel Gemiddelde Prijzen Voordeel
Monokristallijn € 640 per paneel Door het hoge rendement uitermate geschikt voor kleine daken.
Polykristallijn € 560 per paneel Uitstekend rendement en prijs-kwaliteitverhouding, daardoor zeer geschikt voor grote oppervlakte.
Dunne film € 380 per paneel Goedkoopst in aanschaf.

Welke zonnepanelen heb ik nodig?

Naast het uiterlijk verschillen zonnepanelen van opbrengst en prijs. Welke zonnepanelen het meest geschikt zijn voor uw dak is afhankelijk van een aantal factoren:

 • De huidige stroomprijs die u momenteel betaalt (voorbeeld 0,25 per kWh).
 • Gemiddeld vermogen ook wel Wattpiek (Wp) per zonnepaneel genoemd. Gemiddeld per zonnepaneel 275Wp.
 • Uw energieverbruik per jaar (Zonnepanelen hebben een gemiddeld rendement van 85% een gezin van 4 personen heeft gemiddeld 18 panelen nodig).
 • Oppervlakte van uw dak dat beschikbaar is voor zonnepanelen. Indien u een relatief klein dak heeft kunt u er voor kiezen panelen met een hoger rendement aan te schaffen.
 • Lichtintensiteit (zonnepanelen gericht naar het zuiden in een hoek van 45% zonder schaduw is het meest effectief).

Het aanschaffen van zonnepanelen is een investering. Zonnepanelen leveren meer op dan de rente op de bank. Zonnepanelen hebben een gemiddelde terugverdientijd van tussen de 5 á 9 jaar en gaan gemiddeld 25 jaar mee. Verwacht wordt dat de stroom die geleverd wordt door uw netbeheerder de aankomende jaren duurder wordt. Wanneer u over zonnepanelen beschikt heeft u hier geen last meer van.

bereken uw terugverdientijd

Hoeveel onderhoud hebben Zonnepanelen?

Zonnepanelen hebben weinig tot geen onderhoud nodig. Veel vuil spoelt vanzelf weg door regen en wind. Wij raden aan de panelen eens per jaar te controleren op beschadigingen of achtergebleven vuil. Schoonmaken is eenvoudig met een natte spons of bezem. Zonnepanelen installaties op moeilijke plekken kunt u laten reinigen door een specialist.

Tips voor de aanschaf van zonnepanelen

 1. Zonnepanelen gericht op het zuiden in een hoek van 45% leveren het beste rendement. Bekijk met behulp van dit overzicht de beste locatie voor zonnepanelen op uw dak.
 2. Helaas zijn er geen landelijk subsidies maar lokale subsidies mogelijk wel. Kijk daarom altijd op de website van uw regio voor de laatste informatie. Lees hier of u in aanmerking komt voor een groenestroomcertificaat.
 3. De importheffing op zonnepanelen uit China is beëindigd de prijs per zonnepaneel is hierdoor sterk gedaald. Wanneer de importheffing weer wordt ingevoerd is onbekend.
 4. Vergelijk altijd meerdere zonnepanelen installateurs voor de beste prijs. Het verschil in de installatiekosten kan sterk uiteenlopen. Vraag daarom altijd meerdere offertes aan. Op deze manier kunt u tot wel 40% besparen. U kunt hier geheel vrijblijvend binnen 30 seconden verschillende offertes aanvragen.
 5. Twijfelt u nog? Het opwekken van energie met zonnepanelen heeft ongekend veel voordelen. Wij hebben de voordelen voor u op een rij gezet.

Zonnepanelen Kopen
4 (80%) 3 votes

Kom ik in aanmerking voor zonnepanelen?

Binnen 30 seconden weet u het!
Vul uw woonsituatie in.
Ontvang het overzicht met de voor uw verwachte besparing helemaal GRATIS.
Start NU de Gratis test→

Wat is de terugverdientijd voor zonnepanelen?

Bereken uw persoonlijk rendement wanneer u overstapt op zonnepanelen via onze vragenlijst.

De opbrengst uit zonnepanelen is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals de hellingsgraad, hoeveel schaduw/zon en het aantal panelen. Voor een goed rendement helpt ook een voordelige aanschafprijs mee.

Via onze vragenlijst krijgt u direct een overzicht wat zonnepanelen u kunnen opleveren.
bereken uw terugverdientijd
Bereken uw terugverdientijd →

Vind de beste zonnepanelen installateur in uw regio

Vul onze korte vragenlijst in en ontdek welke zonnepanelen installateurs het beste zijn voor uw situatie.

We vergelijken 140 verschillende installateurs en selecteren voor u de beste 4 opties in uw regio.

100% Gratis en Vrijblijvend

Kom ik in aanmerking voor zonnepanelen?
Binnen 30 seconden weet u het!
Vul uw woonsituatie in.
Ontvang het overzicht met de voor uw verwachte besparing helemaal GRATIS.
Start NU de Gratis test→