Top 8 Energie Bespaar Tips

Hier leest u 8 tips over hoe u geld kunt besparen met energie. U kunt namelijk veel geld besparen op uw maandelijkse energie kosten. Wij hebben de beste manieren om te besparen in 2020 voor u uitgezocht.

 1. Tip met de Grootste Besparing: Neem zonnepanelen

  Genereer uw eigen energie met zonnepanelen. Met zonnepanelen bespaart een gemiddeld huishouden honderden euro’s per jaar aan energie kosten. Verbruik gemiddeld 3300 kWh. Stroom kost 635 euro Zelf opgewekt 2430 kWh nog te betalen 165 euro per jaar De installatie kosten zijn gemiddeld binnen 5 en 7 jaar terug verdiend. Bereken hier hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen op uw dak.

 2. Aantal personen kWh Verbruik Stroom kosten zonder zonnepanelen Stroom kosten met zonnepanelen Bespaard bedrag
  2 3.000 € 600 € 155 € 445
  3 3.500 € 700 € 165 € 535
  5 4.500 € 900 € 175 € 725
  6 5.000 € 1000 € 185 € 815

  Voor meer informatie over de aanschaf kosten, energieverbruik afhankelijk van uw huishouden? Wij hebben het hier voor u uitgezocht

 3. Verander van energiemaatschappij

  Volgens de Consumentenbond loont het om te veranderen van energiemaatschappij in 70% van de gevallen. Laat je niet overhalen door gratis cadeaus zoals tablets, vaak betaal je hier uiteindelijk nog zelf voor. Wij adviseren te kijken naar de energie maatschappij die de goedkoopste energie levert.

 4. Ga voor variabele energie prijs

  Veel energie bedrijven bieden een contract met een vaste energieprijs aan. Echter blijken variabele energieprijzen in de praktijk toch vaak goedkoper.

 5. Vervang uw lampen

  Gloeilampen verbruiken aanzienlijk meer stroom dan ledlampen. Ook is de levensduur van gloeilampen een stuk korten dan ledlampen. Led verlichting is duurder in de aanschaf maar door het lage energie verbruik is dit snel terugverdiend. Tegenwoordig is veel led verlichting in alle soorten en maten te verkrijgen.

 6. Gebruik een waterkoker

  Een waterkoker is vele male zuiniger dan een fluitketel. Bespaar tot wel 40% energie door water te verwarmen met een waterkoker.

 7. Zorg dat uw koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat.

  De koeling van een koelkast bevindt zich aan de achterkant van het apparaat, doormiddel van het verdampen van vloeistof. Bij de verdamping komt warmte vrij. Door de koelkast niet te dicht tegen de muur te zetten kan de warmte makkelijker ontsnappen waardoor er minder energie hoeft te worden gebruikt.

 8. Installeer een energieverbruik meter

  Door het verbruik van uw apparaten te meter krijgt u inzicht in de energiekosten doormiddel van een app op uw computer, telefoon of tablet. Met deze gegevens krijgt u inzicht of uw bespaaracties effect hebben.

 9. Vervang enkelglas met dubbelglas

  Enkelglas zorgt ervoor dat veel warmte ontsnapt waardoor u extra energie moet opwekken. Dubbelglas is vele male isolerende.

Bespaar tips
4 (80%) 3 votes

Kom ik in aanmerking voor zonnepanelen?

Binnen 30 seconden weet u het!
Vul uw woonsituatie in.
Ontvang het overzicht met de voor uw verwachte besparing helemaal GRATIS.
Start NU de Gratis test→

Wat is de terugverdientijd voor zonnepanelen?

Bereken uw persoonlijk rendement wanneer u overstapt op zonnepanelen via onze vragenlijst.

De opbrengst uit zonnepanelen is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals de hellingsgraad, hoeveel schaduw/zon en het aantal panelen. Voor een goed rendement helpt ook een voordelige aanschafprijs mee.

Via onze vragenlijst krijgt u direct een overzicht wat zonnepanelen u kunnen opleveren.
bereken uw terugverdientijd
Bereken uw terugverdientijd →

Vind de beste zonnepanelen installateur in uw regio

Vul onze korte vragenlijst in en ontdek welke zonnepanelen installateurs het beste zijn voor uw situatie.

We vergelijken 140 verschillende installateurs en selecteren voor u de beste 4 opties in uw regio.

100% Gratis en Vrijblijvend

Kom ik in aanmerking voor zonnepanelen?
Binnen 30 seconden weet u het!
Vul uw woonsituatie in.
Ontvang het overzicht met de voor uw verwachte besparing helemaal GRATIS.
Start NU de Gratis test→